Vilka barnkläder passar bäst under vintertid?

När vintern kommer undrar föräldrarna hur de ska klä deras småttingar så att de inte blir förkylda och samtidigt känner sig bekvämt. Det är viktigt att klä din småtting på ett lämpligt sätt så att kölden inte avbryter sin lek. Du kan välja softshell barnkläder.

Hur tjockt ska man klä småttingarna?

Huvudregeln är att ta hänsyn till hur du har klätt dig. Bebisar under 6 månader tar gärna ett extra lager barnkläder. Till exempel, är du klädd i en långarmad blus under den tjocka jackan, klä ditt barn på samma sätt, men lägg till en pullover. 

Överservera hur ditt barn reagerar. Vissa personer fryser mer och behöver tjockare kläder medan andra får klä sig tunnare. Om din småtting kan inte berätta för dig när han blir kall eller varm, känna back i nacken på den. Är den svettig ta bort ytterlagret. Är den istället kall då förmodligen fryser din småtting.

Ta också hänsyn till hur aktivt ditt barn är. En bebis som inte än går och passar sin tid i vagnen måste ha tjockare kläder på sig än ett barn som springer runt ock klättrar på allting. På samma sätt är en bebis som man håller i armarna mer skyddad mot kölden än en bebis som sitter i vagnen.

Foto: saandraoberg

Hur många lager av barnkläder behövs det för att hålla din småtting varm? 

När du klär ditt barn i barnkläder för att gå utomhus är det bäst att ha 3 lager: ett innerst lager som absorberar fukten och behåller kroppens värme, ett mellan lager som ger ytterligare med värmeinsulering och ett yttrelager som skyddar mot dåligt väder (regn, vind, snö, köld).  

Det första barnkläder lagret – inrelagret

Vi rekommenderar naturliga fiber som absorberar fukt, som till exempel ull, silke eller organisk bomull. Kläderna som det innersta lagret består av ska torkas snabbt och behålla kroppens värme även när de blir fuktiga. 

Det andra barnkläder lagret – mellanlagret

Mellanlagret ska ge extra skydd mot kölden och samtidigt bli tunn nog för att vara bekvämt. Du kan välja en polar eller ulljacka eller en iELM jersey overall som passar också perfekt för utomhus lek.

Det tredje barnkläder lagret – yttrelagret

Vid utsidan rekommenderas att ditt barn har på sig vattentäta barnkläder som ger skydd mot vind och vatten. Det perfekta valet är en iELM softshell overall, tillverkat av ett slätt och mycket slitstarkt material, mjuk och varm beklädnad, som låter huden andas.

Klädda med lämpliga barnkläder för den kalla årstiden får barnen leka utomhus hur mycket de vill. 

 

Main Foto: detweelingzusjes

Previous Post
Next Post

Leave a Reply