Vi följer fotspåren av en ungersk-indisk familj från Transsylvanien

Hej, September, vi har väntat på dig att måla vår höst med dina otroliga färger!

Kom igen, packa din ryggsäck, det finns ingen tid för förklaringar!

Vi är på väg till Domeniul Zabola, Slottet Mikes, mitt i den fantastiska och redan kända Transsylvanien, vi letar inte efter Dracula men vi försöker slappna av, någonstans mitt i vildmarken, omgivna av naturen och för det mesta av tydlig tystnad. Vi tror att detta är en av våra viktigaste inspirationskällor för alla iELM-kläder, för att leva i nuet och för att vara uppmärksama på allt som omger oss; Ibland kommer inspirationen helt enkelt när man är på rätt ställe. Vi har hittat några av dessa fantastiska platser och vi vill inte behålla hemligheten ! Vi kommer utan tvekan att dela med dig av våra IELM resor och introspektioner.

Den lilla byn som hetter Zăbala, där fastigheten finns, sträcker sig på bara 230 km utanför Bukarest, Rumäniens huvudstad. Vägen är bergig och bilturen till slottet är spektakulär och autentisk– man får se fårflockar som korsar vägen, betande boskapsdjur, färgglada, traditionella hus från Transsylvaniens kulturarv hit och dit , bostäder av små grupper av ungerska ursprung. Berättelsen började när en ungerska grevinnan från Transsylvanien gifte sig med en framstående indisk Chowdhury.

En stor grind välkomnar alla gäster som kommer på Domeniu. Från och med blir sagorna en levande och härlig verklighet, som gestaltas vid varje steg. Den stora parken sträcker sig till kullarna och bortom, inne i skogen, och gästhusen för besökare finns utspridda i området.

Om Du inte kan glömma dina tankar, problem eller oroligheter , oroa dig inte, den här platsen får dig att glömma allt och fördjupa dig i en rekreation oas.

Du kan sitta på solstolar i den milda höstsolen, vänd mot dammen;  upptäcka den stora sjön och den lilla ön på sjön; att besöka alla gästhus och alla fantastiska rum; ta en cykel och promenera längs sjön; klättra uppför backen till skogen och utforska träpaviljongen och bastun i skogen;  gå på trampade vägar och sedan på dolda stigarna; beundra landskapet ; träffa hästar och får; rida in hästar;  andas in skogens rena luft; läs din favoritbok på en filt mitt i skogen. Allt detta är inte en komplex dröm; dessa aktiviteter kan bli verkligheten här på Domeniul Zabola.

Middag serveras i gamla stallbyggnader och med tända ljus. Den vanliga menyn ingår läcker mat och en kvalitetsmusiksamling . Innan sänggåendet missa inte chansen att ha en kopp varm te under en av uteplatsbågarna, när du lyssnar på syrsor och ser djupt in i mörkret på natten!

En nattvandring på stigarna som leder till Bilhuset, allt är täckt i mörker. Klättra upp trappan som gnisslar , framåt korridoren, sista rummet på vänstersidan. Det röda rummet. Fortsätt din kväll med en bra bok i badkaret, med eld i eldstaden och med förtrollande Debussy musik Arabesque nr. 1 och nr. 2.

Vi hade det så bra under vår vistelse på Domeniul Zăbala, eller hur? Med tydliga, inspirerande sinnen kan vi återvända till drömmar och fantasi, ritningar och skisser, till att klippa och att sy små unika och vackra iELM kläder.

Platserna som Slottet Mikes, inte långt från iELM-fabriken (ungefär 190 km på en väldigt pittoresk väg), fyller os med god energi vilket inspirerar våra kreativa sinne med nya idéer och som ökar den ovillkorliga kärleken till naturen, som leder till nya upptäckter och utforskningar av båda våra världar, yttre och inre – bör vara bland de första i våra höstaktiviteter.

Det sista söta och smakliga tipset för returresan: stoppa bilen i Ozun (på ungerska: Uzon) och köp den berömda Kürtőskalács, en särskild ungersk efterrätt.

Previous Post
Next Post

Leave a Reply