Vad du behöver veta när du vandrar med ditt barn första gången

Som vi alla vet är den tid som tillbringas i naturen en viktig del av barnens harmoniska uppväxt och utveckling. All tid som tillbringas utomhus är en möjlighet att lära sig nya saker om oss själva och miljön omkring oss.

När temperaturen stiger blir vädret perfekt för vandringar med familjen. Glöm inte att välja bekväma skor och barnkläder så att ditt barn kan röra sig fritt.

Därför är vandring bra för barn

Under en vandring får barnen träna inte bara sina fysiska färdigheter, utan också sin äventyrslust, observationsförmåga och förmågan att fatta beslut. De får lära sig om växter, djur, naturfenomen och att uppskatta naturen. Med tiden kommer de inte längre att vara rädda för insekter, de lär sig att agera i oväntade situationer och blir motståndskraftiga och nyfikna. Samtidigt innebär en lång promenad i naturen kvalitetstid med familj och vänner.

Vilken ålder är bäst för en första vandring?

Du undrar kanske när det är rätt tid att gå på den första vandringen med ditt barn. Den bästa tiden är när du känner dig redo. Barnets ålder spelar mindre roll, det viktiga är att du förbereder vandringen och anpassar den efter barnets behov. Då kommer allt att gå bra. Vi vet mammor som har tagit med sig barn under ett års ålder på vandringar. Med så små barn är det viktigt att investera i en bärsele av hög kvalitet, som är bekväm för både dig och barnet. Vi rekommenderar också att du börjar med korta och enkla rutter.

Barnkläder för vandring

Barnens kläder är oerhört viktiga eftersom de kommer att påverka upplevelsen som barnet får på sin första vandring. Om hen inte känner sig bekväm kanske barnet inte vill följa med nästa gång.

Skiftande temperatur kan vara ett problem när man vandrar i bergen. Nyckeln är att klä barnet med flera lager kläder. Börja med en kortärmad t-shirt under och ett andra, varmare lager, helst ett som också är vind- och vattentätt. Vi rekommenderar också att du använder långbyxor för att skydda barnets hud från rispor, stickor eller andra besvär. Glöm inte att ta med en solhatt för att skydda barnet från solen.

Saker du bör ha med i ryggsäcken

Glöm inte att ta med dig de här viktiga sakerna:

Vattenflaskor
Goda snacks som håller minstingen motiverad när entusiasmen falnar
Antibakteriella/desinficerande våtservetter
Plåster
Solskyddskräm
Pincett för att ta bort stickor
Säkerhetsnålar (om några kläder skulle gå sönder)
Solglasögon
Plastpåsar för skräp

Så gör du vandringen roligare för barn

Den första vandringen är en utmaning för både föräldrar och barn. Tanken på en bergsvandring kan kännas överväldigande till en början. Här är några idéer för att göra vandringen mer attraktiv:

Involvera ditt barn i planeringen. Hen kommer att vara mycket mer angelägen om att gå om hen var med och fattade beslut och tilldelades några uppgifter, oavsett hur enkla de är.

Undvik det allmänna ordet ”vandring”. Det kan få barnet att tänka på något tröttsamt, krävande eller tråkigt. ”Äventyr” eller ”uppdrag” låter mer tilltalande för ett barn.

Lek ”skattjakt” längs vägen. Gör en lista över saker ni behöver hitta på vandringen innan ni ger er iväg. Glöm inte att kontrollera vad de hittade efteråt.

Ett annat sätt att göra en vandring mer attraktiv är att varje medlem i gruppen tar på sig rollen som ledare, inklusive barnen. De får vägleda alla andra på rutten, följa markeringarna noggrant och se till att alla har det bra.

Njut av det vackra vädret och ge dig ut på ett äventyr i naturen med ditt barn! Med rätt förberedelser är en familjevandring en avkopplande upplevelse som laddar batterierna.

TIDIGARE INLÄGG
NÄSTA INLÄGG

Produkter

LÄMNA ETT SVAR

Följ oss på instagram