Vacker hållning och frisk ryggrad– barnyoga

Förmodligen har man pratat om yoga för första gången för 5000 sedan och det var som en kombination av övningar och meditation. Utanför Indien, som är födelseplatsen av traditionella hinduism skolor förknippas yoga i första hand med olika positioner (asana) som ingår i Hatha Yoga.

Under de senaste åren har yoga konsten också visat en hel del fördelar i barnens värld. Fler och fler föräldrar observerar att barn mår bättre efter yoga aktiviteter. I vissa länder är barnyoga ett ämne i skolplanen.

För en yogaklass behöver man bekväma kläder. Barnen kommer vara klädda med komfortabla kläder och som kan möjliggära väsentliga rörelser: bomull overaller är en bra idé eftersom de ger tillräckligt med utrymme för barnets flexibilitet. Det enda man behöver är en yogamadrass med bra täthet och ytan måste vara mjuk och inte styv.

Photo credit: https://healthnfitnessmag.com/different-types-of-yoga-mats/

Varaktigheten av en yogaklass varierar från 45 minuter till 2-3 och ännu fler timmar. Yoga för barn kommer alltid att övas i närvaro av en yogainstruktör som kan korrigera positioner eller som kan ge stöd, råd eller hjälp med balansering.

Photo credit: https://www.960cyber.afrc.af.mil/News/Article-Display/Article/1304446/healthy-aging-awareness-month-improving-the-health-of-older-adults/

Yoga förbättrar avsevärt barnets position. Det är enklare för ryggraden att vana sig med den rätta normala, positionen. En regelbunden yoga praktik kan minska risken för ryggmärgsdeformiteter. Fysiska färdigheter förbättras också kraftigt, yogapositioner fokuserar på kroppens styrka. Studier har visat att barnyoga bidrar till en lämplig emotionell balans och till bättre akademiska prestationer. Yoga kan också vara lösningen i mer komplicerade fall, till exempel barn med ångest, autism, störningar av alla slag, schizofreni. Yoga kan också hjälpa barn med ADHD att ha ett beteende som kändes normalt.

Genom att uppmuntra våra barn att delta i yogaklasser stödjer vi våra söner och döttrar att utveckla koncentrationsförmågan, att lita på sina egna styrkor, att träna kroppskoordinering och att stärka sambandet mellan sinne och kropp-de är mycket viktiga för barnens framtiden. Att välja utrustning för yogaklassen kan vara en aktivitet som kan göras med våra barn: vilka av barnkläderna gillar du mest och vilka är lämpliga för dagens yogaklass?

Är du helt övertygad? Är ditt barn redo för första yoga klassen?

Photo Credit: https://www.yogafarm.us/calendar-and-schedule-of-classes-events-courses-trainings-certifications/2019/12/4/family-yoga-with-shula-ejexd-rafw9-5awxf-k5s4r-yg98y
TIDIGARE INLÄGG
NÄSTA INLÄGG

Produkter