Sagor och fantasi i barndomen

Vi tänkte på barndomen idag. Det är så enkelt. Vi tänker på det varje dag, faktiskt. Det är vårt jobb!

Vi på iELM återvänder till de första åren av livet på ett återkommande sätt, genom att leta efter påhittighet, fantasi och glädje i vår daglig existens  och vi försöker se vad som genererar alla dessa underbara känslor, vad som inspirerade oss att vara glada och lekfulla? Vi har ett barnsligt beteende på riktigt, vi har mycket att lära av barn!

Barnens värld är speciell, en fantastisk plats där underbara saker händer, i många fantasi nivåer. Ingenting är någonsin tråkigt i den här världen eftersom landskapet ständigt förändras, karaktärer förekommer eller försvinner, får nya krafter eller ändrar  utseendet och de metamorfoseras i magiska varelser som föddes i drömmen. De små kommer att finna hjältar som är värda att följas, goda vänner, utmaningar och segrar, unika upplevelser och oändliga spel  i detta förtrollande område.
Barnens värld har  unika färger och texturer. Enligt studierna börjar barnen gradvis skilja färgerna vid 5 års ålder. Den färgstarka showen är en av de mest attraktiva för unga och  små barn, som upptäcker och utvecklar sig–i barnens mikrokosmos där färgerna blandas på oväntade sätt och som skapar små sagovärldar , definierar och formar objekt, de kan uttrycka sig med hjälp av färgerna, de lär sig att göra föreningar och att bli kreativa. Har du märkt hur vi gillar vissa färger under hela livet? Är det en reminiscens av barndomen?I barnens värld finns många fantastiska djur med unika färger och former . Dessa fantastiska varelser deltar i sagans äventyr på jorden, i havet, på en annan planet; får ha vingar, får vara halv människa halv en annan varelse, får prata, får gå genom tid och rum, är oöverträffade. När vi väljer textilier för iELM-kläder, tänker vi från barnens perspektiv : vilket material skulle väcka i dem glädjen att leva i barnens värld? Kanske ett tryck som ständigt påminner dem om sagor, kanske en modell med fantastiska djur eller kanske en speciell konsistens med flera ovanliga färger?
När vi återvänder till barnens värld inser vi den enorma potentialen av denna färgglada, förtrollande, imaginära värld, som inspirerar oss att förbli, från den tidigaste ålder,  vem vi vill vara  i framtiden.

Vi vill uppmuntra de lilla drömutforskarna och stödja  dem lika mycket i deras lång resa i livet. Låt oss segla till barnens värld!

TIDIGARE INLÄGG
NÄSTA INLÄGG

Produkter