Så väljer du babykläder

Att välja babykläder är en av de första utmaningarna du står inför som förälder. Under de första månaderna av livet är ditt barns hud tunnare och ungefär fem gånger känsligare än en vuxens. Vi måste skydda deras hud på bästa sätt eftersom fel material kan orsaka irritation, allergier och andra hudrelaterade problem.

Här är några saker att tänka på när du väljer babykläder:

Naturfiber är det bästa valet

Trots deras attraktiva utseende kan kläder gjorda av syntetmaterial vara behandlade med en mängd olika kemikalier som kan vara giftiga för ditt barn. Ibland leder de till svampinfektioner eller utlöser allergiska reaktioner. Babykläder av naturfiber gör att huden kan andas, de är bekväma och mycket mer hållbara.

När du köper kläder till ditt barn bör du läsa på etiketten och leta efter material som bomull, linne, merinoull, hampatyg, jute eller silke. Vi rekommenderar att du undviker syntetmaterial som akryl, polyester, konstgjort silke, nylon eller lycra.

Välj ekologisk bomull

Den odlas i föroreningsfria miljöer, där inga bekämpningsmedel, bekämpningsmedel, gödningsmedel eller andra kemikalier används. Ofta kan vanlig bomull ha spår av sådana kemikalier och de kan tränga in i barnets hud. För barn med böjveckseksem är det viktigt att välja kläder som inte har behandlats kemiskt. Fördelarna med en ”ren” garderob är dock viktiga för alla barn och spelar en aktiv roll för att förhindra utvecklingen av allergier i framtiden.

Du bör köpa bomullskläder som är certifierade enligt GOTS eller OEKO-TEX® STANDARD 100.

Global Organic Textile Standard (GOTS) är en globalt erkänd standard för ekologisk textilbearbetning. Textilier med GOTS-etiketten måste innehålla minst 95 % ekologiska fibrer.

För att få Oeko-Tex Standard 100-certifieringen måste tyget testas och vara fritt från mer än 100 ämnen som är skadliga för människors hälsa.

Babykläder måste vara bekväma

Bebisar tillbringar större delen av sin tid med att sova. Välj därför material som är lätta, mjuka, behagliga mot huden och svettabsorberande.
Förutom hur bekväma barnets kläder är, bör du överväga hur lätt det kommer att vara att tvätta kläderna. Barn måste bytas på ofta, så snabbtorkande material är dina bästa vänner.

Välj babykläder som du enkelt kan klä ditt barn i

Kontrollera att utrymmet runt halsen, ärmarna och benen är rymligt. Leta också efter kläder som har knappar eller blixtlås fram. Det kommer att göra det smidigare att byta blöjor och vända på barnet utan irritationsmoment.

Sist men inte minst, kompromissa inte med kvaliteten på produkterna på grund av priset. Låga priser är ofta frestande, men när det gäller vårt barns hälsa måste vi välja det bästa. Våra barn måste få en säker uppväxt. Förutom en hälsosam kost och en sund livsstil spelar materialen de bär mot huden också en viktig roll i deras utveckling.

Vi rekommenderar att du investerar i babykläder av hög kvalitet och ser till att du är välinformerad innan du gör ditt köp.

TIDIGARE INLÄGG
NÄSTA INLÄGG

Produkter

LÄMNA ETT SVAR

Följ oss på instagram