Så tar du hand om barnens jumpsuits i softshell

Softshell är ett material som används som ytterlager. Det kan bäras över ett baslager av bomull eller ull. Om det är kallare kan du lägga till en tröja eller en fleecejacka som mellanlager. iELM:s jumpsuits för barn passar bra för intensiva utomhusaktiviteter när vädret är kallt, vått eller blåsigt. De är lämpliga för alla som vill kunna röra sig fritt i ett lätt plagg med bekväm passform. Utsidan är slät men tålig mot slitage och insidan är mjuk med andningsförmåga.

Materialet är ventilerande, vindtätt, värmereglerande och, sist men inte minst, vattentätt.

För barn som tycker om att leka fritt i naturen är det ett perfekt val. De kan göra utomhusaktiviteter under större delen av året. Oavsett om det är på våren, hösten eller vintern kommer de inte att bli blöta av svett eller nedkylda.

Innan tvätt

Innan du tvättar din barnets softshell-jumpsuit, bör du läsa och följa skötselanvisningarna på etiketten. Om du brukar klippa bort klädetiketter, förvara dem på ett säkert ställe eller ta ett foto av dem så att du kan läsa dem igen vid behov. Torka sedan av plagget utvändigt från sådant som damm eller lera. Fördelen med kläder gjorda av softshell är att de är mycket lätta att rengöra. Se till att blixtlåset är stängt innan du lägger plagget i tvättmaskinen om du väljer att inte tvätta det manuellt.

Tvättprocessen

Förutom instruktionerna du hittar på etiketten är de viktigaste aspekterna som vi rekommenderar att du tänker på för att inte skada softshell-materialet följande:

-Tvätta plaggen i tvättprogram på låg hastighet;
-Vattentemperaturen får inte överstiga 40 °C;
-Använd inte blekningsmedel;
-Använd inte mjukmedel.

Torkning

Liksom tvättprocessen är torkprocessen ganska enkel. Lufttorkning är att föredra, även om det tar längre tid. Dessutom behöver barnens vattentäta jumpsuits inte strykas.

Förvaring

Det sista steget när du tvättar barns vattentäta jumpsuits är att förvara dem. Se till att de inte är våta för länge i torkprocessen. Förvara dem inte heller på platser med hög luftfuktighet.

Det är viktigt att komma ihåg att jumpsuits inte är helt vattentäta. Även om softshell är ett vattentätt tyg finns det en risk att lite fukt kan komma igenom vid dragkedja, sömmar eller muddar.

En annan viktig sak är att iELM:s jumpsuits för barn inte innehåller några kemikalier, för ditt barns säkerhet. Detta garanteras av OEKO-TEX® STANDARD 100-certifieringen. För att få den certifieringen får inget av de 100 ämnen som är listade som hälsovådliga finnas i textilmaterialet. Om du vill veta mer om Oeko-Tex-certifiering, GOTS-certifiering och vikten av kemikaliefria kläder kan du läsa vår artikel här.

Ju bättre vi sköter om kläderna vi har, desto längre håller de. De kommer att fungera bättre och vi kan njuta av dem under längre tid. Om vi inte köper nya kläder lika ofta leder det också till en minskad negativ påverkan på miljön.

TIDIGARE INLÄGG
NÄSTA INLÄGG

Produkter

LÄMNA ETT SVAR

Följ oss på instagram