Mångfalden inom modebranschen för barn

I och med mänsklighetens utveckling har allt som omger människan börjat utvecklas. En av dessa branscher är modeindustrin för både vuxna och barn.

I slutet av 1600 brukade människor linda fortfarande bebisen och alla barnkläder var unisex (vuxna män brukade ha kläder som liknade ”byxorna”). Fram till 1800 hade kvinnor, flickor och unga pojkar liknande klänningar med hög midja, av ljus silke och bomull. Därefter infördes revolutionära klädselement anpassade till varje steg av barnets ålder: underkläder som kallades för ”pantalets” eller ”pantaloons”, overaller, korsetter, kjolar, spetsar, volanger , specifika färger både för flickor och pojkar och  listan kan fortsätta till nutiden.

Denna utveckling ägde rum samtidigt i hela världen. Eftersom världens alla hörn  definieras även idag enligt egna regler, egen historia och kultur, både vuxna kläder och barnkläder har fått en stark nationell tendens. Dessa traditionella, nationella, mycket autentiska aspekter av varje ställe finns i konst, inredning, mode, arkitektur etc. Klädfärger, olika mönster som dekorerar kläderna, ordningsföljden på  klädesartiklar när dem byggas ihop eller när de bärs av olika personer, den väldefinierade rollen av varje klädesartikel får representera något traditionellt och unikt från varje land.

Det finns därför en stor mångfald i modebranschen i världen . Under de senaste årtiondena har komforten dock vunnit första platsen i barnens modebransch. iELM skapar också  barnkläder som ger lätthet och flexibilitet när barn spelar men också välbefinnande och avkoppling. Detta är iELM målet: barn som känner sig bekväma i roliga kläder och som har ett stort leende. Vi är engagerade i den globala mångfalden -varje barn är unikt och vi har möjligheten att anpassa den önskade produkten med olika barnnamn.

Barnens klädmarknad stiger och framtiden låter bra när det gäller barnkläder och  kännetecknas av bekvämlighet!

Previous Post
Next Post

Leave a Reply