iELM rekommenderar : årets färg 2018

2018 är snart färdigt , vi slutar en härlig resa och lämnar plats för ett ”yngre” 2019. Som alltid när det vankas årsskifte, avslöjar färgföretaget Pantone -med stolthet och stor enthusiasm- årets färg 2018-en färg som finns i olika industrier och domäner och som har definierat och utformat viktiga aspekter av mänskligheten från antiken till nutiden.

Varje år undersöker och analyserar färgexperterna från Pantone färgföretaget domäner som textilier, resor, sport, teknik, mode, mat, konst, underhållning, design och många andra för att utse årets mest uppskattade och allmänt spridd färg.

Årets färg 2018 är Ultraviolet (Pantone kod 18-3838). Denna nyans av underbar mörk violet uppmanar på andlighet, kreativ kraft och påminner oss om Galaxiens storhet och Universum.

Mänskligheten går igenom en fas med högsta fokus på fantasi och Ultraviolet leder vägen till inspiration, skapelse, medvetenheten om vår kreativa potential.

Ultraviolet är en ovanlig färg som ledde till att förknippa denna färg med ädelhet och lojalitet i antiken , med en privilegierad klass , djup intelligens och övernaturlig energi.

Lila färgerna har en komplex färgpalett men Ultraviolet lägger till mystiska och kontemplativa nyanser. Färgen överväldigar oss, det mänskliga sinnet flyger till kosmos och till okända platser , till natt utrymme som är oändliga och där stjärnorna, himlen, planeterna symboliserar också oändliga möjligheter, stora strävanden till mystiska, avlägsna världar man drömmer om.

Ultraviolet öppnar dörren för djup meditation, stödjer medvetenheten om själva personen, eget liv och potentiell; det är en färg som bär en hög grad av spiritualitet och som fokuserar på introspektion som skapar idéer, idealer. Vi på iELM, har också använt Ultraviolet för att skapa symboliska klädselement, för att stimulera barnens fantasi, för att få dem drömma i det undermedvetna och för att sträva efter en oändlig värld som skapas med egna befogenheter. Denna färg inspirerar oss på extraordinärt sätt.

Barn är vår chans till personlig utveckling; innovationen och medvetenhet om oändliga möjligheter från Universum stimulerar oss och är en permanent utmaning för oss.

Previous Post
Next Post

Leave a Reply