IELM-rekommendation för familjeresor: Domänen Schönbrunn från Österrike

Varje gång när vi söker inspirationskällor och spännande sätt att spendera kvalitetstid med familjen utforskar vi på iELM Schönbrunn domänen, del av UNESCO världskulturarv. Den fantastiska domänen består av en omfattande park, Schönbrunn slottet och världens äldsta zoo.

Eftersom IELM är närvarande online också på Sveriges territorium, är flygtiden till den älskade huvudstaden Wien cirka 2 timmar! Vi packar snabbt några barnkläder, kontrollerar att vi har online biljetterna och vi kör!

Barn på djurparken, panda björnar, Österrike

Schönbrunn sträcker sig över 17 ha och djurparken har många exotiska djur fördelade på över 700 arter, inklusive några av de hotade arterna. Djurparken öppandes 1752, i början var ”ett excentriskt menageri” som grundades av en europeisk kejsare.

Ett besök på detta stora och underbara område rekommenderas när som helst under året. Inuti får man se byggnader med speciella teman Terrarium, Aquarium och Rainforest. Barnen kommer att fascineras av olika världar och av alla nyheterna som ska överraska dem. Oroa dig inte när det gäller mat: man får äta i den tidigare kejserliga salongen där frukost serverades och som numera är restaurang och kaffeställe; en annan typisk österrikisk restaurang väntar på gästerna. Från och med kl. 09:00 är du inbjuden att utforska Schönbrunns underbara trädgårdar. De gula och gröna tågen står till ditt förfogande och de ansluter de viktigaste delarna av domänen.

Schönbrunn, Djurpark Barn, Barndom

Särskildheten hos denna djurpark är glädjande för mänsklighetens framtid och för bevarande av djurarter. Hos Schönbrunn arbetar hängivna forskare hårt för att bevara utrotningshotade djur. Som ett resultat av dessa ansträngningar och den tillämpade vetenskapen föddes den första elefanten med hjälp av  artificiell insemination i denna  djurpark.

Barnen blir så glada när de ser orangutanger, stora panda björnar, koala små björnar, noshörningar, elefanter, sälar, giraffer! Känslorna som finns när man lär nya saker och glädjen att resa  till en otrolig plats definierar vår dag på Schönbrunn.

Uppmuntra barnen att vara miljövänliga ,särskilt när de har de rätta kläderna!

Schönbrunn, Djurpark, Barndom
TIDIGARE INLÄGG
NÄSTA INLÄGG

Produkter