IELM-rekommendation för familjeresor: Cypern- en autentisk och avkopplande ö

Vi drömmer och vi frågar oss hur en dag på stranden skulle se ut i början av november och vi hade en insikt. Vi hade en av de underbara möjligheterna att förvandla vår dröm till verklighet.

Cypern är den tredje största ön i Medelhavet och har varit för många århundradena  ”ett tvistefrö” mellan greker och turkar men också mellan andra. Cypern har en obestridlig skönhet, en strategisk position i Mellanöstern och välkomnar varje år tusentals turister som är förtjusta i enkelheten och äktheten av denna magiska plats.

klippa, promenad, avkoppling, fritid

Ibland behöver vi en paus från våra återkommande aktiviteter. Vi vill åka på semester med våra kära och vi vill spendera kvalitetstid utan att planera mycket i förväg. Cypern är en sådan plats där  vi får koppla av spontant och det  tar inte mycket tid att resa dit. För några dagar på ön förbereder vi bekväma kläder eftersom temperaturen är fortfarande hög och havsvattnet är varmt. Vi glömmer inte flera bodies för barn som  kommer att njuta av den fina sanden och kommer att spela vid havet nästan hela tiden. Vi tar förstås solskyddsmedel och vi går till stranden.

Anordnad strand Fig Tree Bay

Vi känner precis som del av ett vykort som skickas från långt borta. Det är inte mycket varmt och vi alla får vara rofyllda  och vill  koppla av ! Vi skrattar, vi bygger sandslott på stranden även om vi vet att de små vågorna kommer att förstora dem. Om vi känner oss trötta, får vi sitta  på handduken ,somna och finna tröst i havsbrisen. Om vi vill ha det roligt gör vi paddleboarding off-shore, spelar volleyboll, försöker ta de vackraste bilderna, utforskar havslivet och promenerar. Dagen går snabbt och vi skyndar oss för att se solnedgången.

Krabba, Cypern, avkoppling, fritid

Visste du att halloumi är en ost som traditionellt tillverkas här i Cypern? Vi befinner oss  i ett hälsosamt kulinariskt paradis som erbjuder  färska frukter och grönsaker, men också smaklig fisk och skaldjur . Låt oss inte glömma att det cypriotiska folket är berömd för perfekta efterrätter!

På kvällen tar vi en lång promenad i den gamla hamnen i Limassol, som nyligen utvidgats och förvandlats till en elegant marina. Det finns också Limassol slottet, återuppbyggt  i sin nuvarande form av det osmanska riket år 1590. Eftersom det kan vara kalt på kvällarna, utrusta dina barn med långärmade blusar, långbyxor och anoraker eller med varma overaller. Målet är att njuta av en underbar medelhavsupplevelse.!

Denna ö kommer att visa dig naturens skönheter:  helt överraskande solnedgångar, ge dem ”en visuell kram” under din vistelse!

Även om det var bara en dröm… den positiva energin i Cypern har fascinerat oss!

TIDIGARE INLÄGG
NÄSTA INLÄGG

Produkter

LÄMNA ETT SVAR

Följ oss på instagram