iELM rekommendation för en en mini-vinterferie: Island eller Snölandet

Det finns några drömställen där det finns kristallslott, eviga riken av isblommor och oändliga rena snöar. Island är ett av dessa extraordinära platser. IELM rekommenderar en kort resa till Island under den vita säsongen för att beundra det speciella, unika landskapet i världen och för den allmänna känslan av beständighet och motståndskraft över den överväldigande vackra vinter.

Reykjavík är den charmiga huvudstaden på denna ö, belägen i Atlanten. Eftersom vädret nära polcirkeln är väldigt nyckfullt och förändras ganska snabbt bör familjens bagage innehålla varma kläder och för de små lämpliga , vattentäta barnkläder som skyddar mot vinden. En särskild egenskap hos Island är de extremt starka vindarna . Det finns snötäckta, pittoreska, färgstarka hus i Reykjavík som passar perfekt med höga strukturer som framkallar framtiden (ett exempel skulle vara den majestätiska konstruktionen för konserter och Harpa evenemang). Besökare kan njuta av ett panoramautsikt över staden från Hallgrímskirkarkyrkan , en lutheransk kyrka som slutfördes 1986.

Hallgrímskirkarkyrka, Island
Inuti Hallgrímskirkja, Island

Många resebyråer kan hjälpa dig att organisera dina favoritaktiviteter: valskådning, att beundra det magnifika naturfenomenet Aurora Borealis (vi rekommenderar Berg Kirkjufell), fiskeresor, utflykter för att ta speciella bilder, att vandra på glaciärer (Vatnajökull är Europas största glaciär, mer än 10% av öns yta är täckt av glaciärer) och många fler.

För en kort vistelse med kläder för kallt väder och kvalitativa utomhuskläder för barn rekommenderar iELM Vík stranden med svart sand (det finns också en fiskebyn i närheten med samma namn). Det tar ungefär 2 timmar och halv bilresa från huvudstaden.

Vík strand, svart sand, Island

Man får inte heller missa Strokkur – ett spektakulärt mycket aktivt område med gejsrar som sprutar i närheten. Lite längre bort ligger det majestätiska Gullfoss, en del av den Gyllene cirkeln. På vägen tillbaka finns Þingvellir nationalpark med gott om fria hästar.

Island, vilda hästar

För att koppla av, planera ett besök i Blå Lagunen som finns i närheten av Reykjavík: man får bada i geotermiskt blått vatten , med temperaturer på ca 35-40 grader Celsius som hydrerar huden intensivt. Blå Lagunen är en anläggning med spa och hudbehandlingar men hela området har oaser med geotermiskt vatten , mitt i naturen, utan mänsklig medverkan .

Det finns mycket att berätta om Snölandet, Island, men det lönar sig en kort resa till detta sagoland. Trevlig resa och underbara upplevelser!

Aurora Borealis Boreală, Island
Previous Post
Next Post

Leave a Reply