Hur väljer jag barnets kläder för förskolan?

Varje år, när skolan ska börja, pratar föräldrabloggarna och föräldrarna på Facebook alla om en sak: vilket barns kläder som ska väljas till dagis.

Oavsett om du redan har fått en lista över kläderna från förskolan eller om du försöker hitta din inspiration online, kom inte i panik. Saker är inte så komplicerade som de verkar. En genomtänkt plan hjälper dig att segla igenom hundratals listor och rekommendationer som du hittar online.

Här är några förslag som hjälper dig att organisera dig bättre:

Shopping plan

Börja med att fastställa huvudkategorierna för barnkläder som du behöver under ett läsår. Det enklaste sättet är att planera ditt barns garderob i lager som du kan använda separat eller tillsammans, beroende på säsong.

Underkläder

Om ditt barn är blöjfritt måste du ta med minst en uppsättning extra underbyxor för de obehagliga situationerna. Det skulle vara att föredra för dig att använda naturliga tyger, såsom ekologisk bomull, bambu eller modal. Beroende på hur ofta du tänker använda tvättmaskinen kan du beräkna hur många underbyxor du måste köpa.

För vintern måste du lägga till några ullstrumpor och strumpor på listan. De kommer att vara ovärderliga under frysdagarna eller när du spelar i snön.

Baslagret

Oavsett om vi talar om en väst, T-shirt eller en långärmad undertröja, kommer dessa artiklar att fylla flera roller, vår till vinter. Du kan använda dem som ett yttre lager på senvintern och i början av hösten. När temperaturen sjunker kommer ditt barn att bära dem under tjockare kläder när de är ute.

Deras roll är att absorbera svett och hålla kroppen värme så nära huden som möjligt. I det här fallet rekommenderar vi också att du väljer naturliga tyger, som ekologisk bomull eller ull. Eftersom de kommer bredvid ditt barns hud är det bättre att välja kläder som inte är kemiskt behandlade. För bomull, kontrollera etiketten och välj tygerna med organiska certifieringar (som GOTS – Global Organic Textile Standard – den högsta tygcertifieringen). Denna certifiering är en garanti för att alla processer som bomullen har utsatts för, från utsäde till tyg, var säkra för miljön och människorna.

Under hela läsåret kan du köpa några uppsättningar blusar och leggings som ditt barn kommer att ha på sig i klassen eller ute, under de tjockare kläderna. Vissa mammor rekommenderar upp till 10 uppsättningar, andra tror att 4-5 kommer att göra det. Du kan bestämma antalet baserat på hur ofta du tänker tvätta och hur stygg ditt barn är. Om ditt barn är en miniatyr Picasso kanske du vill se till att du har tillräckligt med kläder för att inte begränsa hans / hennes kreativitet.

Mittlagret

Det andra lagret kan användas för extra värme under frostiga dagar, men också som ett yttre lager under höst eller vår.

Vi rekommenderar två eller tre artiklar som du måste köpa: en tröja / kofta, en huvtröja och en bomullsdräkt, som de från iELM. Den senare har fördelen som är lätt att ta på och håller din lilla varm överallt.

Denna kategori inkluderar även ytterbyxor. Du kan välja jeans eftersom de är smutsresistenta, men några par bekväma jerseybyxor kommer att vara praktiska för inomhusbruk. Till skillnad från jeans hindrar tröjorna inte ditt barns rörelser. De kan också användas till middagstund på dagis.

Det yttre lagret

Denna kategori förvirrar vanligtvis de flesta föräldrarna. Online-listorna inkluderar höstjackor, vinterjackor, regn- och vindtäta jackor, alla med lämpliga byxor. Budgeten ökar exponentiellt, din puls löper vilt och panik sätter sig in. Om du också tar hänsyn till att ett växande barn bara kommer att bära dessa artiklar under en säsong blir du redan hyperventilerad.

Naturligtvis kan du köpa en uppsättning för varje kategori eller, om du vill skydda din budget och ha lite pengar kvar till vintersemestern, kan du hitta smarta lösningar för att täcka ett större antal situationer.

Softshellen har fördelen att utföra många roller: den bevarar värmen inuti, den är vind- och vattenavvisande och låter huden andas. Eftersom softshell är ett tekniskt tyg är det lätt och begränsar inte barnets rörelse. Dessa kläder är också lätta att rengöra, en bonus för älskare av lera, sand eller pölar. Om du köper en softshell-jumpsuit (eller två för att ha en extra) kan du täcka hela den kalla årstiden, inklusive det våta eller blåsiga vädret. Du kan lägga till ett extra lager eller två under jumpsuiten och använda den också på vintern.

Skor

För dagis behöver du ett par bekväma inomhus tofflor. De med flexibel, halkskyddad sula och lätta att ta på är bättre för de små (Barnen som inte är vana vid att binda sina skosnören är mycket förtjust i kardborrebandet).

För utomhusaktiviteter måste du köpa minst tre par för hela skolåret: ett par skor eller lätta stövlar för höst-vårsäsongen, ett par regnstövlar och ett par snöstövlar

Vi rekommenderar inte att du köper mer än en typ av sko av samma antal. Baserat på barnets ålder passar deras fötter till nästa storlek på 2 till 6 månader.

Var uppmärksam när du väljer storlek på skon. Mät foten och följ tillverkarens storleksguide. Mätningarna kan variera mellan olika märken.

Vinter tillbehör

Investera i en uppsättning gjord av hatt, halsduk och handskar för att täcka hela säsongen (eller, om du har tur, till och med nästa vinter). Välj varma fibrer, som merinoull, alpacka eller kashmir. Välj ekologisk bomull för hösten.

För spädbarn kan en balaclava vara en bättre investering, eftersom det sparar dig från att köpa en separat halsduk.

Oavsett budget, ålder eller erfarenhet hoppas vi att listan ovan hjälper dig att göra din egen plan för årets shopping.

Main photo credit: https://www.itziarpsicologa.com/tag/genio/

Previous Post
Next Post

Leave a Reply