Hur man väljer rätt sorts barnkläder för regnigt väder?

Det kan hända att du känner dig överväldigad av de många tillgängliga kläder när du planerar att köpa nya barnkläder för din småtting. Ingen panik! Beslut blir enklare att fattas om du tänker på klädernas användningssätt.

Här följer några tips som kan hjälpa dig välja perfekta barnkläder för regnigt väder:

Hur långt tid kommer ni att vara ute i naturen

Vandrar ni endast i parken då slipper du köpa avancerade regnkläder. Om ni gillar att vandra i fjällen eller om ni är sugna på camping eller om ni spenderar mycket tid i skogen då borde ni välja praktiska kläder som täcker hela regnperioden, från vår till höst.

Barnets ålder

Små barn lockas av färgrika kläder. Det är viktigt för dem att kläderna inte hindrar deras rörelser och håller dem torr när de leker i den våta glidbanan eller hoppar i vattenpölar. Eftersom aktivitetsnivån är reducerad kommer din småtting att svettas mindre och därför är det mindre viktigt hur andningsbar materialet är. Däremot är det viktigt att regnkläderna har en värmeisolerande effekt.

Det är också viktigt vilka regnkläder du väljer. Du kan välja en regnjacka och regnbyxor men det är lättare att klä ett litet barn i en vattentätt barnoverall.

Hur ofta barnet kommer att använda regnkläder

Går din småtting på en utomhus dagis betyder det att regnkläder kan också används när det är lerigt utomhus. Barn som går på dagis ska också kunna klä på sig själv. En regnoverall för barn är mycket enkelt att ta på sig än tvådelade kläder.

Bor du i ett regnigt område kommer du att använda dessa kläder mycket ofta, även under sommaren.

Barnets aktiviteter

Du borde välja ett tåligt material om barnet kommer att använda regnkläderna mycket intensivt.  Att leka med leran, rulla i det våta gräset eller i löv, kräla på marken, alla dessa aktiviteter testar materialet.

Varför välja barn regnoveraller av softshell

Softshell är lätt, flexibel och tar lite förvaringsplats. Softshell kläder går utmärkt att rullas och förvaras i ryggsäcken när man vandrar. De skyddar din småtting mot vatten och vind, är slitstarka och mycket enkelt att tvätta. Således kan du låta barnen leka fritt eller även lära sig kräla och du slipper oroa dig om att de blötas eller smutsas. Det räcker med att du torkar materialet med blöt trasa och plagget blir som ny.

Förutom materialets vattenavvisande egenskaper (10.000 i vattenpelare), vadas iELM vattenavstötande softshelloveraller för barn med ett tunt fleece lager som har en mycket bra värmeisolerande effekt. Det kan väl verka konstigt att välja vadderade plagg men, även under sommaren, kan det hända att din småtting sitter direkt på den våta marken. Därför är det viktigt att kläderna har en minimal värmeisolerande effekt.

Dessutom även om din småtting rör sig jämnt kommer han inte att svettas. Softshell materialet som används i iELM overaller garanterar en bra ventilation.

Oavsett vilka regnkläder du än väljer ta hänsyn till sättet ditt barn kommer att använda dem och dess välbefinnande. Regn kan vara mycket roligt om man är lämpligt klädd.

Previous Post
Next Post

Leave a Reply