Höst teer och deras fördelaktiga effekt som upptäcktes av IELM

Även om den vackra hösten börjar med varma soliga dagar i september sedan kommer de kalla dagarna. Om vi inte klär upp våra barn med utomhuskläder och på ett tillräckligt sätt för alla roliga aktiviteter, växer chansen att de får influensa eller  hosta, att de skall vara sjuka och inte med ett gott humör.

De små ”fällor” som kan framträda under hösten kan också förebyggas med hjälp av ett botemedel från antiken: varmt te. Denna förtrollande dryck är mycket frisk för kroppen, vilket bidrar till att stärka immuniteten. Teerna hydraterar, hjälper med matsmältningsbesvär och avkoppling samt stimulerar de inre organens funktioner.

Hur hanterar vi klimatförändringen på hösten? Tillsammans med våra kollegor på iELM har vi lagt upp en lista över rekommenderade höst teer för att vi och våra barn ska ha ett starkt  immunförsvar.

Höstteer, hälsa, vi lever hälsosamt

Echinacea te (rot och blommor) förbättrar mycket immuniteten . Om vi dricker några koppar varje dag ska vi kunna skydda mot viroser ,influensa eller infektioner eftersom echinacea (tillsammans med  kamomillarnica, ringblomman) skapar ett hinder för virus och bakterier men också hjälper  hjälper till att producera vita blodkroppar som är viktiga för att försvara kroppen.

Två andra mirakulösa teer: nypon te och havtorn te. De är en rik källa av vitamin C med dubbel effekt: antioxidanta egenskaper och immunisering av kroppen. Båda är extremt vitaminiserande och mineraliserande, vilket hjälper kroppen att bekämpa inflammation och regenerera . 2 eller 3 koppar varje dag kommer att ha en magisk effekt. Var uppmärksam! Barnläkare rekommenderar te  till barn som är över  3 och inte för spädbarn. Visste Du att nypon innehåller 50 mer C vitamin jämfort med citrusfrukter ?

Lavendelte är mycket aromatiskt och bidrar till förbättring av andningssjukdomar men också matsmältningsstörningar. Det behåller ett friskt andningssystem och hjälper oss att koppla av och sova bättre. Lavendelte kommer ge oss  en lugn oas för vårt välbefinnande.

Mint teet, som har en mycket stark smak, har en avslappnande verkan och en allmän återupplivande effekt i kroppen.

För de små kan vi använda sötningsmedel som med naturlig honung, agave sirap, stevia eller Manuka honung .

Vi fokuserar både på säsong te-vi har ett brett utbud som kommer att stärka vårt immunförsvar- men också på klassiskt te som ger mer energi och hjälper vid detox: grönt te, svart te och vitt te. Och barnen glömmer inte att dricka vatten! Under varje säsong vill vi att våra kära barn blir ordentligt hydratiserade!

Höst te
TIDIGARE INLÄGG
NÄSTA INLÄGG

Produkter