Havet väntar på oss också på hösten

Vi redan sa det, och vi upprepar det med stolthet: iELM har mycket tur att ha ett huvudkontor i ett land med så många underverk som Rumänien. En av de många fördelarna med iELM är att vi är nära bergen och det älskade havet. När vi vill slappna av och vi behöver  inspiration för det jobb vi gör i företaget tar vi en kort 2-3 timmars resa, på autentiska vägar, mot destinationer som skall ladda oss med positiv energi och nya idéer med säkerhet.

Sydöstra Rumänien har 245 kilometer av kust (Svarta Havet). Det är en mycket varierad kust, uppdelad i tre stora sektorer: Donaudeltat  norrut in i Rumänien (Unescos immateriella kulturarvslista  från 1991), i mitten Razim-Sinoe lagunen (eller helt enkelt Razim, bättre känd som en stor lagun och ett akvatiskt ekosystem), och i söder, Dobrogeas kust som innehåller hamnanläggningar, stränder och sjöar och som sträcker sig alternativt till gränsen till Bulgarien.

Under sommarsäsongen, kommer många turister vid Svarta Havet och letar efter både skönhet och lugn, men ocskå vill ha roligt och  njuta av god mat. Men i slutet av september blir kusten tom och nedsänkt i fred som är omöjligt att beskriva. På stranden ser vi endast måsar i den fina sanden, bland de många mångfärgade snäckskal som hämtas av höstens havsvågor .

Vi tror att havet är också vackert när solen gömmer sig bakom molnen. Havsbrisen och den friska luften, den extraordinära salta lukten, den majestätiska fusionen av himlen med havet i horisonten, blå överallt, tillsammans med den gyllene sanden  och vita molntråddar och vågor –det gör inget, vi glömmer faktiskt alla bekymmer och tankar och vi läker snabbt, vi återföds igen, vi blir vår bästa version och  vi känner oss ödmjuka inför en sådan naturkraft. Vi är ensamma, bara oss med oss och tillsammans med havet. Den unika vibrationen av havet  värmer oss upp hela tiden. Vi är hemma, vi känner oss hemma . Varje jobb innebär att följa några regler eller arbetsbeskrivningar ”by default” men också tid som vi spenderade endast med oss själva, tid som vi använder för att utforma våra idéer och för att finna igen glömda idéer som är fantastiska , en tid när vi bara lever för oss och sedan  tillämpar skönheten i vad vi gör. Dessa principer är absolut nödvändiga hos iELM, vi stödjer dem eftersom iELM ägnar sig totalt åt människorna – kunder eller anställda.

Våra kära vänner ,  vi uppmuntrar er att resa så ofta ni kan , särskilt i platser med energi som oceanen, havet eller stora sjöar. Sov där, andas in och andas ut , det räcker bara att vara där helt och hållet och kroppen kommer att vara tacksam.

Familjer med barn får känna sig trygga när de besöker havet under hösten , barn får lära sig mer om undervattenslivet , kan bygga slott och sandformar utan hinder, kan samla mångsidiga snäckskal,  kan njuta av mer tid i närheten av havet. Den milda solen är inte längre en fara, den upplivar oss  och havet ger oss känslan av välbefinnande.

TIDIGARE INLÄGG
NÄSTA INLÄGG

Produkter