God morgon, chiapudding!

Dagens gryningar vaknar oss långsamt och sakta, de tar oss tillbaka från en drömvärld till en riktig och vacker morgon. Vi har tunga ögonlock och vi drömmer fortfarande när vi är på väg mot köket. Kaffeälskare verkar redan känna smaken av det nymalda kaffet, och de som uppskattar te njuter av varje ögonblick när de väntar på en infusion av svart te kombinerat med lite kokosmjölk.

Frukost är av stor betydelse för människan och människokroppen, eftersom den påverkar vår inställning och förbereder oss fysiskt, energiskt och andligt för att välkomna de mest produktiva, positiva och fredliga 24 timmarna som ligger framför oss.

När det gäller nya mammor är frukost absolut nödvändigt för att uppfylla deras nya roll av ”kvinnohjältar” – utan undantag, varje morgon, oavsett om nattens sömn var dålig eller inte. Den nya energiimpulsen som erbjuds av en balanserad och god måltid vid frukost gör det möjligt för mammorna att göra många underbara och varierade aktiviteter tillsammans med eller för spädbarn.

Och för att vi ibland behöver mer inspiration, tänker vi nu att dela med dig ett av de enkla recepter som  vi på iELM älskar.

Innan du lägger dig, lägg 150-200 gram chiafrö i en skål; tillsätt sedan 150-200 gram av antingen vatten eller mjölk av någon typ eller yoghurt efter smak. Till morgonen  skall chiafrön absorbera vätskan och ska förbli en kompakt pudding.Lägg till 75 gram sur körsbär, 75 gram ananasbitar, 50 gram kasju, 50 gram mogna nötter och lite kanel.
Vi börjar med dekoreringen . Lägg till körsbären i koncentriska cirklar, inklusive deras juice, sedan ananasen. I mitten lägger vi rå och osaltade cashewnötter som vi rostar lite i ugnen i förväg . Vi lägger bitvis osaltade nötter som vi rostar lite.
Kanelen som pulveriseras i små kvantiteter  ger en speciell smak. Vi är redo att smaka!

Varför gillar vi detta recept? Det är enkelt: vi samlar många ingredienser med super fördelaktiga egenskaper för vår kropp i en skål och genom att bibehålla basen –chiapudding, kan vi använda någon annan frukt och någon annan frösort vid framställning av detta recept, enligt smak och preferenser; den starka punkten som skall nämnas: det tar cirka 3 minuter att förbereda frukosten.

En bra och hälsosam dag börjar på morgonen!

TIDIGARE INLÄGG
NÄSTA INLÄGG

Produkter