Fördelarna med simning för barn i alla åldrar

När du letar efter en ny idrott för ditt barn är simning ett av de bästa alternativen. Denna aktivitet har många fördelar för barn inklusive bebisar.

Även om simning är en vattensport, är effekterna av simningen märkbara även i vardagen. Barn som kan simma, antingen på en grundläggande eller mer avancerad nivå, är mycket mer självsäkra i sina mellanmänskliga relationer och i sin egen förmåga.

Förutom att simning utvecklar de färdigheter som behövs för att överleva i vattenmiljön är det en mycket rolig aktivitet för de små. Vatten är en miljö med oändliga lekmöjligheter, där barnen kan delta i olika aktiviteter, från tävlings- eller lagspel till dykning.

Här är några av fördelarna med simning för barn i alla åldrar, så håll det i minnet när du väljer en idrott för ditt barn.

Simning för bebisar

Eftersom bebisar inte har så bra kontroll över sina rörelser och reflexer hjälper simning dem att utveckla sin rörelseapparat. De lär sig att röra sina fötter och händer synkront, vilket också hjälper dem att gå och ger dem fingerfärdighet.

När barn lär sig simma från tidig ålder känner de sig trygga i vattnet. Denna miljö påminner dem om fosterlivet och hjälper dem att hålla andan i vattnet utan att bli rädda eller få problem. Om ditt barn dessutom kan simma kommer din känsla av frid att öka omåttligt i och med att du vet att ditt barn har denna förmåga att överleva.

Den bästa tiden att ge ditt barn simlektioner är omkring fyra månaders ålder, så att bytet mellan olika miljöer inte känns extremt stark.

Simning för barn

Utöver den uppenbara fördelen med att lära sig att överleva i vattnet bidrar simning på olika sätt till barnets utveckling. Olika studier har visat att simning bidrar till att skapa ett tryggt utrymme där barnet kan lära sig olika nyttiga saker i livet, som att öka självkänslan och öka säkerheten i vattnet. Genom att ta simlektioner får ditt barn vänner som det annars inte skulle träffa och utsätts för situationer som tar det ut ur dess komfortzon.

Genom att utöva denna idrott kan de kontrollera sin andning och hantera stressiga situationer. Simning hjälper även barn med andningsproblem som astma.

En viktig sak att hålla i minnet innan du tar ditt barn till simlektioner är att hen ska bära lämpliga badkläder. Rätt utrustning skyddar ditt barn från möjliga komplikationer och problem under lektionerna och hjälper hen att röra sig självsäkert och bekvämt.

Välj material som håller kroppstemperaturen oavsett om lektionerna hålls i en inomhuspool eller inte, så att ditt barn kan njuta fullt ut av simlektionerna och tiden i vattnet. Du kan välja badkläder med UV-skydd om ditt barn tar simlektioner i en utomhuspool.

iELM erbjuder ett brett sortiment av badkläder för barn, tillverkade av kvalitetsmaterial och som ger ditt barn säkerhet och komfort.

TIDIGARE INLÄGG
NÄSTA INLÄGG

Produkter