Fina hösteftermiddagar

Vi vet att vi har, mellan våra kära läsare, mammor på jakt efter nya idéer för aktiviteter som kan utföras med barnen. Idag har vi fått inspiration från en varm höst eftermiddag.

Vi klädde bra i de mest bekväma sportkläderna från iELM och vi gick till parken med alla våra favoritfärger, borstar och andra användbara utomhusmålningsverktyg.
Först valde vi en nyckelplats på gräset, bland torra löv, en plats med perfekt ljus för att hjälpa oss att måla så vackert som möjligt.  Vi har valt en röjning, under höga ekar. Sedan började vi leta efter rätt löv för vår målningssession, vindblåsta löv som fanns i i vår väg. Genomskinliga, torra löv eller löv med rundade kanter målades i höstfärgerna:  kopparfärgade,  gul ocker,  mörk cherry, brun choklad, beige. Vi gick runt och gjorde ett snabbt urval av de mest varierande sortimenten och vi kom tillbaka till röjningen.

Idag målade vi höstlöven med olika färger och modeller.  Vi överför  vära tankar till borsten och sedan till löven. Denna typ av aktivitet stimulerar barnens kreativitet och potentialen att lära sig saker utan svårighet: om natur och växter, allmänna begrepp, grundläggande idéer, grundläggande begrepp för målning och färger, koncentration och uppmärksamhet när det gäller formen och listan kan fortsätta. Vi som är föräldrar kopplar av och gillar arbeta tillsammans med våra barn för att skapa ett litet konstverk. Vi kan fira framgång genom att rama in bilden med löven som målades manuellt eller vi kan designa  denna gåva för att ge den till våra bästa vänner.

Naturliga lövnerver skall vägleda oss för att skapa speciella miniatyrmålningar och våra små barn lär sig att följa konturen, att anpassa sig när det gäller utrymmet för målning, att kombinera färger, att visa en överväldigande fantasi genom tavlorna och deras egen tolkning.

Vi njöt av några tysta timmar, i höstlandskapet från parken som finns i närheten av vårt hus och vi  har skapat minnen tillsammans. Vi är glada och nöjda! Vad tror du om vår verksamhet? Vi uppmanar dig att göra ett försök och att skicka bilder med resultaten!

Previous Post
Next Post

Leave a Reply