Fem julaktiviteter hemma för barn och familj

För första gången på ett tag bor föräldrar och barn (även mor- och farföräldrar) under samma tak dygnet runt. Den här situationen ger oss chansen att bygga starkare band med våra familjemedlemmar.

Även om året inte blev som vi hade föreställt oss i början av året, så är julen här! Det kanske finns en positiv sida av social distansering: Vi har möjlighet att tillbringa kvalitetstid med våra nära och kära och njuta av de små sakerna i livet som betyder mest.

Dessutom är det viktigt för dina barns välmående, ännu mer än tidigare, att känna glädje och julstämning. Det är inte lätt för barn att sluta umgås så mycket med sina vänner, att kanske behöva stanna hemma från skolan eller förskola, eller sluta delta i olika aktiviteter utanför hemmet.

Här är några idéer på familjeaktiviteter som kommer att glädja dina barn under julledigheten.

1. Skapa julkort och skicka dem till familj och vänner

Ett sätt för ditt barn att hålla kontakten med vänner och familj är att skapa personliga jul- och nyårskort tillsammans. Skicka dem sedan till era nära och kära. Du kan ladda ner mallar från internet, skriva ut ett foto med familjen eller använda färgat papper och pennor.

Resultatet kommer säkert att ha mycket charm och känsla. Dessutom får barnen använda sin fantasi.

2. Ordna ett familjefoto


Var det någon som sa söta barnkläder? Fluffiga tröjor med julgranar och snöflingor på? Det här är det perfekta tillfället att klä upp hela familjen i matchande kläder i julens anda.

Välj temat för fotograferingen, ta fram tillbehören, kopparna med varm choklad och le! Om några år kan du titta tillbaka på fotona och minnas de underbara stunder ni tillbringat tillsammans hemma.

3. Hitta på en ny tradition


Om du inte vet vad ni ska hitta på under ledigheten, kan ni starta en ny jultradition i familjen. Oavsett om det är att laga mat tillsammans eller titta på ett filmmaraton, så kommer ni säkert hitta en tradition som barnen kommer att se fram emot varje år.

4. Brädspelsturnering

Välj några favoritspel med ditt barn och ordna en brädspelsturnering med hela familjen. Glöm inte att ge ett pris till vinnaren!

Det här är ett bra tillfälle att träna barnens tankeförmåga påminna dem om vikten av rent spel.

5. Skänka leksaker


Julen handlar om vänlighet, empati, altruism. Ditt barn kan spela rollen som jultomtens hjälpreda och sprida glädje till andra barn. Välj några leksaker och barn kläder att ge bort, slå in dem i fina paket och skänk dem till närmaste ställe som tar emot sådana saker.

Även om vi går igenom en svår period för närvarande, ger julen oss en stunds paus och vi kan komma ihåg de vackra saker och de lärdomar vi lärt oss i år. Vi kan ”ladda batterierna” och börja det nya året med glädje, energi och optimism!

God jul och gott nytt år!

TIDIGARE INLÄGG
NÄSTA INLÄGG

Produkter