En oskyldig glädje för glada morgnar

Ibland eller ofta är vi också nyfikna som barn; Vi är nyfikna på att hitta nya sätt att variera, för att göra små förändringar, att diversifiera våra liv och aktiviteter, vanor, rutiner. Vi gillar att vara nyfikna, så  lär vi oss nya saker varje dag i våra liv. Vi är dynamiska, utrustade med viljan att vara aktiva och att utvecklas. Vår energikälla, som dagligen driver vår nyfikenhet impuls , är den allra första måltiden varje dag. Nya mammor, men också de andra, uppmuntras av specialister att  vara uppmärksama när det gäller balanserade måltider under en dag.

För oss börjar allt med en generös frukost som ger oss livslust! Idag ville vi berätta för dig om ett  recept som vi fått precis på iELM kontor, under rasten, från en av våra kollegor.

Vi måste erkänna att receptet såg inte spännande ut i början – att reinventera det klassiska receptet av pankakor som kombineras med receptet på amerikanska fluffiga pannkakor . Men resultatet övertygade oss om att det är ett underbart alternativ att starta en ny dag. Och dagen skall vara mycket hälsosam!

Ingredienserna som vi behöver för pannkakor är: 2 ägg, 250 gram helmjöl, 250 gram mjölk (kokosmjölk, mandelmjölk, sojamjölk, beroende på dina önskemål), en teskedspets  bakpulver, kanel (hur mycket man vill), vanilj (hur mycket man vill). Man blandar äggen väl (mixer eller köksrobot är användbara,men inte obligatoriska) och man  lägger gradvis, instinktivt, övriga ingredienser tills man får en homogen mjölk vätska, varken för tunn eller för tjock. Justeringar görs på plats beroende på hur du känner degen. Genom att använda en liten  skopa för att ta  degen och att sätta  innehållet i en vanlig panna (i pannan, vi använder inte alls olja). Metoden som man använder för att  strömma är viktig för pannkakaformen: Det rekommenderas att inte flytta  skopan  och flödeslinjen är inriktad på en central axel. Vi använder sedan en platt skorpa för att vända pankakorna tills de är stekta. Storleken på en pannkaka är ungefär lika lång som en handflata.

Dekorering kan vara en fantasi utan begränsningar av varje gourmet. Vi serverade dem med krossade nötter, agave sirap  och röda druvor eller med ekologiskt jordnötssmör, på ett klassikt sätt. För barn går det bra att serveras med  organiskt smör (eller ghee,  skirat smör från Indien) och sedan lägger vi osötad sylt, kombinationen av honung, banan eller någon form av valnöt eller  färska bär, organiskt kakaopulver och färsk yoghurt. Vi är övertygade om att du hittar det bästa alternativet för dig!

Glöm inte att le! En underbar dag har just börjat, du kommer att ätta en god måltid som är lättlagad  och som inte ska stekas, som innehåller en typ av mjöl med en förlängd varaktighet av matsmältningen och som har  en positiv effekt på magen, som inte innehåller tillsatt socker –en riktig källa till organiska proteiner och energi.

Previous Post
Next Post

Leave a Reply