De första blyga stegen till skolan

Minns du de första skoldagarna? De känslor Du upplevde och hur snabbt hittade Du nya  vänner för att leka? När du har blivit förälder, försök gå tillbaka i tiden, åtminstone med tanken, så att du kan stödja dina barn så mycket som möjligt i den nya etappen .

För att komma till saken: hur förbereder vi för skoldagarna ? Det är enkelt ! Vi väljer en super kombination: ett hälsosamt mellanmål för lunch och barnvänliga kläder.

Barndom, dagis, șkola, barnkläder, lek

På morgonen, innan de går i skolan, äter barnen frukost, och sedan förbereder de skolväskan tillsammans med föräldrarna. De väljer sina favoritkläder för dagen: bekväma och komfortabla kläder . Bland de populäraste kläder är de roliga overallerna och de lätta byxorna med roliga blusar eller varma anoraker. Om skolaktiviteterna också ingår utomhusbesök, kommer barnen också att förberedas med softshell outfits.  De levande färgerna kommer att ge våra barn mycket energi under dagen!

Barn är uppmärksamma och energifulla i skolan, så ett litet mellanmål och sedan lunch är mycket viktiga för att de ska få nya krafter. Barnen får ta en skivad frukt (äpple, päron, kiwi, någon favorit frukt) i ryggsäcken eller ett mellanmål (havrekex, ekologisk muffin, 2 skivor färskt bröd med banan eller russin, hemmagjorda mellanmålsbar). Sedan följer en konsekvent bra lunch, rik på vitaminer och näringsämne. Maten man väljer måste vara hälsosam och barnen måste gilla den eftersom lunch är en av dagens viktigaste måltider.

Vi förbereder också extra kläder för våra barn i ryggsäcken, om de vill byta kläder efter ett fysiskt aktivitet , eventuellt även mössor om det blåser ute (för att undvika förkylningar). En liten handduk och kanske barnets favoritleksak är ett bra val.

Hur förbereder du ditt lilla barn för att gå till skolan ? Vi skulle gärna höra dina förslag !  Vi uppmuntrar dig att bli vår inspirationskälla!

Barndom, teckning, färgpennor, bekväma barnkläder, barnutveckling
TIDIGARE INLÄGG
NÄSTA INLÄGG

Produkter