5 tips på säkra aktiviteter med barn och social distansering

Under de senaste sju månaderna, medan många skolor och förskolor stängt sina dörrar och social distansering blev en ny färdighet som vi blev tvungna att lära oss, så har föräldrar fått ta över sina barns utbildning och utveckling.

Pandemin har haft en negativ inverkan på både barn och vuxna. Många föräldrar som förlitade sig på skolor, förskolor, barnflickor eller klubbar, var tvungna att hitta sätt att hantera energiska barn, utöver att sköta sina jobb och dagliga sysslor.

Här är några tips på aktiviteter som är lärorika och samtidigt inte exponerar ditt barn för viruset.

1. Lär honom/henne en ny sport

Alternativen är oändliga: cykel, skateboard, rullskridskor. Välj en sport som ni båda tycker är rolig och lär barnet grunderna. I takt med att han/hon blir skickligare kommer barnet tillbringa många långa minuter (eller till och med timmar) med att förbättra sin teknik.

Glöm inte att använda hjälm och lätta barnkläder som inte hindrar hans/hennes rörelser.

2. Ge barnet hushållssysslor

Du kan vara hur kreativ du vill. Du kan ge honom/henne en av dina sysslor (para ihop strumpor efter tvätten kan vara jättekul). Vi föreslår till exempel: vattna blommor, mata husdjur, borsta kattens päls (om katten vill det).

3. Tillverka slime

Om du ska tillverka något tillsammans med ditt barn så är slime ett spännande alternativ. Det är enkelt, har få ingredienser som är enkla att få tag på och är billigt. På internet finns många olika recept på hur man gör. En vuxen behöver vara med och övervaka. När det är klart kan barnet leka med resultatet i timmar, medan du arbetar eller gör andra hushållssysslor.

4. Ge er ut på skattjakt

Oavsett om ni bor i lägenhet eller hus, så kan du ordna en skattjakt åt ditt barn. Du behöver bara några få saker och massor av fantasi för att skapa skattjakten.

5. Tvätta leksaker

Den här aktiviteten passar alla åldrar. Du behöver en diskbalja, vasken eller badkaret, några leksaker och en tvättsvamp. Äldre barn kan ha extra tillbehör som badskum, karamellfärg eller glitter. Räkna med minst en timmes lugn och ro, men även en del städning när leken är över. På plussidan är att du kan jobba på din bärbara dator samtidigt som du håller koll på barnen.

Oavsett hur svåra och frustrerande dessa tider är, så är det viktigt att fortsätta vara optimistisk. Att delta i barnens lek kan verkligen minska stressen.

Previous Post
Next Post

Leave a Reply