5-stegsguide om hur man shoppar barnkläder online

Shopping är, för de flesta av oss, en avkopplande aktivitet. Vi måste erkänna att gå i butiker med små barn och övertyga dem om att prova kläder är en utmaning. Barnen blir snabbt uttråkade, lockas till andra delar av butiken eller vill inte prova något alls.

Många föräldrar tvekar att köpa barnkläder på nätet. Storlekarna varierar ganska mycket, returpolicyerna eller produktbeskrivningen kanske inte är särskilt tydliga. Allt detta gör saker lite mer komplicerat för dem som försöker handla online för första gången.

Men du sparar en hel del tid på att handla kläder på nätet. Du kan också jämföra fler produkter och priser än du skulle kunna på en hel dag (eller ens en vecka) av shopping i fysiska butiker.

Jag har shoppat på nätet till mina barn de senaste åren för att spara tid. Jag lärde mig att navigera bland alla erbjudanden och hur man minskar risken att behöva returnera produkter (jag avskyr att göra det även när returen är gratis).

Följ de här stegen för stressfri shopping:

1. Ta mått för att bestämma rätt storlek

Jag kan inte alltid lita på den storlek som anges i butiken eftersom vissa kläder är rymligare, medan andra är har normal storlek. Åldersrekommendationen är inte heller en idealisk lösning eftersom barn kan barn variera mycket i längd, särskilt när de är små.

För att välja rätt storlek läser jag alltid varumärkets storleksguide. Om du till exempel vill få rätt storlek på din jumpsuit från iELM behöver du mäta barnet från hakan till vristerna och sedan jämföra med jumpsuitens längd.

2. Jag försöker se hur kläderna passar på andra barn

Jag tittar på de officiella bilderna men jag försöker hitta andra bilder också. Jag hittar massor av fina bilder på märkets sociala medier-konton, användarbilder som använder hashtaggar eller taggar varumärket. En annan bra källa till bilder är föräldragrupper på Facebook. Det är fantastiskt hur många olika vinklar av samma produkt du kan se på det här sättet. På så vis kan du se hur tyget beter sig och hur kläderna passar olika barn. På så sätt kan du avgöra hur kläderna kommer att se ut på ditt barn.

Du kan hitta fler bilder på jumpsuits från iELM på våra officiella Facebook- och Instagram-konton. Du kan även söka efter mer innehåll med hashtaggarna #ielm eller #ielmdesign.

3. Jag granskar all tillgänglig produktinformation (material, skötsel osv.)

Om det är möjligt föredrar jag naturmaterial med ekologiska certifieringar. De gör att huden kan andas bättre och de är inte behandlade med skadliga kemikalier.

När jag letar efter vattentäta kläder jag vet att naturmaterial inte är ett alternativ. Jag letar ändå efter lätta, tekniska material som gör att barnet kan röra sig fritt.

Barn blir smutsiga ganska snabbt, särskilt under den kalla årstiden. Därför föredrar jag kläder som kan maskintvättas.

4. Jag söker efter recensioner, antingen på nätet eller i föräldragrupper på Facebook

Om jag fortfarande inte har bestämt mig om kläderna eller om varumärket är okänt för mig, letar jag efter åsikter från andra föräldrar. Jag hittar ofta mina svar i Facebook-grupperna jag är medlem i eller i bloggartiklar.

5. Jag granskar returpolicyn

Även om jag avskyr att returnera produkter, så är det ibland nödvändigt att göra det. Innan du beställer från en ny butik bör du läs deras returpolicy. Jag ser till att inte klippa bort etiketter eller tvätta produkten innan jag har tittat efter eventuella fel. Sedan kollar jag passformen och bestämmer om jag vill behålla plagget.

För mig fungerade ovanstående steg varje gång. Under de senaste fem åren har jag inte behövt lämna tillbaka en enda strumpa jag köpt till mitt barn. Tyvärr kan jag inte säga samma sak om kläder och skor jag köpt till mig själv.

Vilka är dina hemliga trick när du köper barnkläder på nätet?

Previous Post
Next Post

Leave a Reply