5 miljövänliga vanor du kan lära ditt barn

Barnen är vår framtid. De beslut de kommer att fatta om miljön kommer inte bara att påverka deras liv, utan även framtida generationers. Det finns många små saker vi kan göra i vardagen för att bidra till att skydda planeten.

Här är fem vanor du kan lära ditt barn om hur man skyddar miljön:

1. Återanvänd saker du inte längre behöver

Barns fantasi har inga gränser. Alla saker kan göras om och förvandlas till en ny leksak. Plastflaskor och förpackningar är bland de farligaste för vår miljö. Du kan enkelt förvandla plastflaskor till robotar eller raketer.

Du kan också rensa i barnens garderob och donera några av deras kläder till andra barn som behöver dem. Om du har flera barn kan du spara de äldres kläder och låta de yngre ärva dem.

2. Släck lamporna

Denna vana kan enkelt läras ut genom att föregå med gott exempel. Lämna inte lamporna tända i rum där det inte finns några personer eller finns tillräckligt med naturligt ljus. Så lär sig barnen att släcka efter sig varje gång de lämnar ett rum.

Earth Hour är det perfekta tillfället att bidra till minskad energiförbrukning i världen. Evenemanget äger rum varje år, den sista lördagen i mars, mellan kl. 20.30 och 21.30.

3. Plantera ett träd

Träd är den mest värdefulla källan till syre. Planteringen ger dig ett tillfälle att berätta för ditt barn om avskogning och ansvarsfull resursanvändning. Dessutom kommer din trädgård att bli vackrare.

När du väljer träd ska du vara uppmärksam på arten och vilka förhållanden den behöver för att växa. Höst och vår är de perfekta årstiderna för den här aktiviteten. Om du inte har en trädgård där du kan plantera ett träd kan du hålla utkik efter lokala trädplanteringar. Njut av det vackra vädret med ditt barn och njut av naturens underverk!

4. Skriv inköpslistor

Lär barnen att planera matinköpen. Matsvinn är ett av de mest ignorerade problemen som påverkar miljön.

Det är en mycket enkel vana, men den har en påtaglig, långsiktig effekt. Den hjälper familjen att bara köpa den mängd varor ni behöver och matsvinnet minskar.

Gör aktiviteten roligare genom att skriva ut bilder på varorna du vill skriva upp på listan och gör det till en skattjakt.

5. Välj att cykla eller åka rullskridskor

Undvik att köra bil i onödan. Förutom att minska på avgasföroreningar, så hjälper det ditt barn att få en aktiv och hälsosam livsstil.

När ditt barn har tagit på sig uppgiften att rädda planeten kan du uppmuntra dem att påverka andra att också göra det.

Kom ihåg att första steget för att ta hand om naturen är att lära sig att älska naturen.

TIDIGARE INLÄGG
NÄSTA INLÄGG

Produkter

LÄMNA ETT SVAR

Följ oss på instagram