5 idéer på roliga sommaraktiviteter för barn

Sommarlovet är den efterlängtade tiden på året då barnen kopplar av utan de vanliga rutinerna. Sommarens magi skapar några av de vackraste barndomsminnena, som barnen kommer att bära med sig hela livet.

Även om ditt barn inte går i skolan just nu, kan hen träna upp sina fysiska, kognitiva och sociala färdigheter. Som vi alla vet är lek den bästa metoden för att utforska och lära. I parken eller under familjesemester upplever barn nya situationer som spelar en viktig roll i deras utveckling.

Sommaren ger så många andra glädjeämnen: semester med mor- och farföräldrar, mer tid med vänner, utflykter till havet eller bergen eller tillfällen att prova på nya sporter.

Här är 5 roliga aktiviteter för ditt barn:

Spännade upplevelser i äventyrsparken

Ett av de bästa sätten att tillbringa en weekend med familjen är att besöka en äventyrspark. Barn tillbringar gärna flera timmar med att klättra bland trädkojor, åka linbana, skjuta med pilbåge och pröva andra sporter. Den här typen av aktiviteter tränar upp barnens fysiska förmåga, koncentrationsförmåga, beslutsförmåga och mod att övervinna sina rädslor.
Glöm inte att se titta på väderprognosen innan för att få ut maximalt av tiden i naturen. Använd barnkläder som gör att barnen kan röra sig fritt och börja ert äventyr!

Ha roligt i sommarregnet

Hur länge sedan var det du njöt av att vara ute i ett härligt sommarregn? Ta med ditt barn ut nästa gång det regnar. Dansa, sjung, hoppa i vattenpölarna och skratta tillsammans! Det minskar stressen och har en fantastisk terapeutisk effekt. Du kan också njuta av lukten av fuktigt gräs när du gör några enkla andningsövningar.

För att få ditt barn att känna sig 100 % bekvämt rekommenderar vi att du klär hen i en vattentät overall. När ni kommer hem kan ni ta ett avkopplande bad, dricka en kopp te och läsa en berättelse tillsammans omgivna av mjuka kuddar.

Titta på stjärnorna på den vackra natthimlen och upptäck stjärnbilderna

De flesta barn fascineras av stjärnornas magiska skönhet. Sommarkvällar är idealiska för astronomilektioner. Försök att hitta ett öppet område med god sikt över himlen och där det inte finns så många störande ljuskällor. Ladda ner en app som hjälper dig att hitta stjärnbilderna på himlen i realtid. Ta med en filt att ligga på och en anteckningsbok där ditt barn kan rita av de stjärnbilder ni upptäcker.

Skapa en tidskapsel och gräv ner den

Minnen är en av de mest värdefulla skatterna. Det här är inte bara en interaktiv aktivitet utan också ett sätt för barn att visa sina nära och kära vad de tycker om. Välj några saker och foton på saker som ditt barn tycker om, men som också är representativa för den tid då kapseln tillverkas. Välj en behållare, placera sakerna inuti, försegla den, sätt fast en etikett med datumet då den ska öppnas, gräv ner den och ställ in en påminnelse. Glöm inte att skriva ett brev tillsammans med meddelandet som ditt barn vill skicka in i framtiden!

Odla egna aromatiska örter

Om du vill lära ditt barn att skydda planeten kan en bra aktivitet vara en lektion i hållbarhet. Hållbarhet betyder i grund och botten en ansvarsfull och effektiv användning av naturresurser. Att odla sina egna frukter, grönsaker och aromatiska örter är ett bra sätt att vara miljövänlig.

Börja med att plantera örter i återvunna planteringskrukor med ditt barn. Dessa växter är ett bra val eftersom de är lätta att sköta. Måltiderna kommer dessutom att bli godare med kryddorna som ditt barn odlar.

Sommarlovet kan var en utmaning för föräldrar. Barnen vill sova länge eller titta för många timmar på tv. Därför är det viktigt att planera engagerande sommaraktiviteter för dina barn!

TIDIGARE INLÄGG
NÄSTA INLÄGG

Produkter

LÄMNA ETT SVAR

Följ oss på instagram