15 tips på hur du organiserar ditt barns garderob inför höstsäsongen

En organiserad garderob och funktionell förvaring har många fördelar. Ditt barns rum blir mer välstädat, du hanterar smutstvätten utan problem och du klär ditt barn snabbare innan skolan eller förskolan på morgonen.

Här är 15 tips på hur du organiserar ditt barns garderob inför höstsäsongen

Sortera kläderna

Det första steget är att samla alla höstsäsongens kläder på ett ställe. Låt sedan barnet prova alla kläder och skor för att se om de fortfarande passar. Gör en lista över allt du behöver köpa i en större storlek.

Under den kalla årstiden bör ditt barns garderob inte sakna bomulls-t-shirts, långärmade tröjor och skjortor, tjocka träningsoveraller, en jacka och en vattentät jumpsuit.

Om ditt barn är tillräckligt gammalt kan du involvera hen i att sortera kläderna och välja nya.

Förvaring av barnkläder

När du har bestämt vilka kläder du ska behålla och köpt de plagg du behöver är det dags att förvara dem. Se till att du bara behåller det som är nödvändigt.

När det gäller att förvara kläder finns det några knep för att få dem att ta mindre plats i garderoben:

  • Rulla t-shirts och underkläder.
  • Förvara tröjor och skjortor hängande. De bildar rader som gör att du snabbt kan se alla och ta ut dem du vill ha utan att behöva flytta på de andra.
  • Vik jeansen och byxorna i fyra lager. Det första steget är att vika dem på mitten och sedan vika dem en gång till.

Se till att du skyddar tjocka kläder från insekter som malar. Visste du att det finns naturliga medel som håller dem borta? Till exempel cederolja, kastanjer, lavendel och kryddnejlika.

En annan sak du bör tänka på när du förvarar kläder är att placera dem så att ditt barn når dem. Om du vill lära hen att klä på sig själv på morgonen är det viktigt att hen enkelt når alla kläder. Om du behöver lådor, välj genomskinliga så att ditt barn kan se vad som finns i dem.

Glöm inte att dekorera garderoben! Inred den efter ditt barns personlighet och stil. Låt ditt barn välja ett tema och skriv ut söta klistermärken på det temat. Det motiverar ditt barn att hålla garderoben städad och i ordning.

Återvinn

Textilavfall är en av de främsta källorna till miljöföroreningar, näst efter oljeindustrin. Släng inte barnkläder som inte passar ditt barn längre! Om de är i gott skick, ge dem till yngre syskon, släktingar eller vänner. Om de är trasiga finns det organisationer eller till och med vissa butiker som tar emot dem och återvinner dem.

Du kan också komma på kreativa idéer som ger dem ett nytt utseende eller skänka dem till välgörenhet. Sök på internet efter lokala klädinsamlingar som du kan skänka barnkläder till.

TIDIGARE INLÄGG
NÄSTA INLÄGG

Produkter